Guten Nacht, suß Prinz

Weizenbockin karu kohtalo

Näin siinä sitten kävi, että Dummkopf weizenbock sairastui vakavasti ja nukkui pois juuri ennen pullotusta. Dummkopf muistetaan erityisesti maltaisesta ja aromikkaasta maustaan kahden viikon ikäisenä. Valitettavasti kuitenkin Dummkopf alkoi oireilemaan ja neljännen viikon kohdalla mitään ei ollut enää tehtävissä.

Vainaja löydettiin pullotusoperaation yhteydessä. Visuaalisesti oluessa ei ollut mitään vikaa. Mittalasiin otettu näyte oli briljantin kirkas, mutta oluessa oli epäilyttävä pistävä tuoksu vehnäoluen aromin lisäksi. Potilaalta mitattiin välittömästi ominaispaino. Mittaustuloksen 1.010 myötä potilas todettiin kuolleeksi 2.12.2017 klo 11:36. Vainajalle suoritettu maistokoe osoitti, että jokin viheliäs karvas ja ankaran fenolinen virhemaku oli vallannut oluen.

Kontaminaation lähde

Kontaminaation lähteestä voi vain heittää ilmoille villejä spekulaatioita. Poikkeuksellisesti fermentoin tämän erän muovisessa käymisastiassa, joten siinä on jo yksi oivallinen kanditaatti bakteerilähteeksi. Lisäksi käymisastian kansi ei ollut ihan 100% tiivis, jotan on mahdollista, että olueen on livahtanut banaanikärpänen vierailulle ja tuonut muassaan yhtä sun toista mikrobia. Mutta kerta se on ensimmäinenkin. Viisi vuotta tässä saikin harrastella ennen ensimmäistä viemäröintiä!

Toimenpiteenä ehdotan muovisten käymisastioiden totaalista käyttökieltoa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Voeha Wit

Kotipanimon välineistö

Dortmunder Lager: Työmiehen lepopäivä