Voeha Wit reprise

Parempaan suuntaan

Tässä taannoin testasin cereal mashia witin valmistuksessa ja olut on nyt hiilihapottunut ja kypsynyt. Lopputulos oli perin mainio! Mausteisuus oli tasapainoissa ja olut oli kaikinpuolin virkistävää juotavaa. Kehityskohteina on lopun sitruunankuorilisäyksn osittainen korvaaminen curacaolla, sillä oluessa oli ehkä hitusen liikaa sitrusmaisuutta. Lisäksi oluen suutuntuma oli edelleen hitusen liian ohut witiksi. Ohrahiutaleiden sijasta voisi siis käyttää kaurahiutaleita ja lisätä määrää 100g:lla. Muutoin erittäin mainio!

Mutta mitäpä olisi olutherkuttelu ilman asiaankuuluvaa ravintoa!

Savulohidippi

Puoli rasiallista tuorejuustoa
1prk smetanaa
Caviartia
Kylmäsavulohta
Kevätpunasipulia
Mustapippuria
Sitruunamehua

Silppua lohi ja kevätpunasipuli ihan pieneksi. Voit käyttää myös tavallista punasipulia. Pistä lohi ja sipuli pieneen kulhoon. Päälle oman maun mukaan caviartia (tai oikeaa mätiä jos haluaa hifistellä) sekä pari teelusikallista sitruunamehua ja hieman pippuria myllystä. Sotke ainekset keskenään ja anna maustua hetki. Viskaa kulhoon yksi purkillinen smetanaa (myös ranskankerma on jees). Lisää joukkoon puolikas rasiallinen vapaavalintaista tuorejuustoa (sekä maustamaton että maustettu toimii). Kannattaa kokeilla esimerkiksi savuporotuorejuustoa!

Lopputuloksen pitäisi olla suhteellisen paksua blinitäytehenkistä massaa, missä on ihan helvetisti rasvaa. Tähän kelpaa dipata esimerkiksi ruisnappeja tai muita ruisnaksuja. Toimii kuin häkä kevyen ja raikkaa witin kanssa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Voeha Wit

Kotipanimon välineistö

Let's saht!