Sielu ja elämä kotioloissa

Tervetuloa Sielu ja elämä -bogin pariin! Vanhan sanonnan mukaan mallas antaa oluelle sielun ja hiiva elämän. Kuten blogin kuvauksesta mahdollisesti jo havaitsit, pyörii blogin sisältö vahvasti kotioluen ja oluen valmistustekniikan ympärillä.

Kuka, mitä, häh?

Olen Espoossa vaikuttava savolaisukkeli, joka aloitti kotioluen valmistuksen loppuvuodesta 2013. Sekä oluen herkuttelussa että oluen valmistuksessa pääpaino on perinteisissä eurooppalaisissa oluissa. Silloin tällöin tulee kurkattua myös amerikkalaiseen panimoperinteeseen.

Vaikka olenkin piinkova oluenystävä, pidän silti jopa enemmän itse oluen valmistuksesta. Teen olueni perinteisesti käsityönä ilman automaattilaitteistoja DIY-hengessä. Heikot sortuu elon tiellä ja harrastustensa automatisoijat sitäkin aikaisemmin! Oluen valmistuksessa kuuluu olla pieni vaarantuntu, lisäksi se on selkeä etu, että kykenee valmistamaan olutta myös post-apokalyptisessä maailmassa.

Minkä vasite?

Tämä blogi tarjoaa kotipanimoraportteja, reseptejä, tekniikkaohjeita ja yleistä horinaa oluesta. Toimikoon tämä blogi tietopankkina siitä kuinka kotioloissa saat sielun ja elämän sopusointuun. Olen aiemmin pitänyt panimoraporttipäiväkirjaa Kotiolut.com-foorumin puolella, mutta foorumilla raporttien näkeminen vaatii kirjautumisen. Silloin tällöin tulee kyselyitä käyttämistäni valmistustekniikoista ja resepteistäni, joten päätin siirtää raportoinnin julkiselle puolelle blogimuotoon.

Tarjolla on siis raportteja sekä onnistumisista että varoittavista esimerkeistä. Lisäksi pyrin tarjoamaan mahdollisimman käytännönläheistä opastusta kotioluen pariin ja avaan tarkemmin joidenkin reseptien logiikkaa. Myös DIY-ohjeita karvalakkilaiteiston valmistukseen on luvassa, kunhan saan niitä aikaiseksi.

Siispä tervetuloa toistamiseen! Toivottavasti blogista on jotain iloa muuhunkin kuin omana henkilökohtaiseen kirjanpitoon.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Voeha Wit

Kotipanimon välineistö

Let's saht!